Kaffestugan

Kaffestugan är en byggnad som är hitflyttad och uppsatt 1981.
Kommer från gården Godberget i Ängersjö och har ursprungligen varit foderlada med stallport, stall och matbod. Används nu som serverings och möteslokal och är flitigt uthyrd.
Foderladan är skänkt av dåvarande skogsbolaget Korsnäs-marma.

Hela huset är modernt med två stora toaletter och ett serveringskök. Numera finns även Wi Fi i lokalen som är godkänd för upp till 55 personer.

Köksmästaren

Köksmästare sedan våren 2022 är 
Anders Limpan Lind.
Bagarson från nilsvallen.

Kaffestugan har ett så kallat beredningskök.
Därför så vid evenemangen, tillagar man maten på annat håll och blir serverad i olika byggnader på Svegs hembygdsgård. Detta för att följa olika regler vad gäller matlagning och kök.

Cafe agda som det står på skylten på väggen kan man hyra för egna evenemang, året runt.
Lokalen är frekvent uthyrd för olika evenemang under hela året.

Vid olika evenemang

Därför så vilar ansvaret för olika serveringar tungt på på personalen.
Där man ska se till att allt fungerar och att dom olika maträtterna sommar en härjedalsk specialitet har tillagats i tid. Där är det flötgröt, Räksmörgåsar, Kaffe, Fikabröd, och inte glömma den varma korven i bröd som säljs i salubodarna. kaffestugan sköter även om det här med kolbulle, så det ligger mycket under köksmästarens ansvar.