Fönsterlampor i skolan

Fönsterlampor i skolan har det blivit under hösten.
Det har grävts ner en kabel för ström till dessa fönsterlampor som ska lysa fint i vinter.

Det har efter många års mörker i skolan äntligen blivit belysning i fönstren under dom mörka vinterkvällarna. Därav på måndagen den 7 oktober 2022 så tände vi i fönstren i gamla skolan. Så nu ser Svegs hembygdsgård mer inbjudande ut i mörkret.

Strömmen som är indragen är enbart till för fönsterbelysning och ej för någon annat än fönsterbelysning i gamla skolbyggnaden.

Projektet med att det ska lysa i fönstren på Svegs hembygdsförenings fönster på Gamelgården går vidare. Ni kommer att se att det kommer att bli lyse tänt i hus efter hus på Gammelgården under hösten och i mörkret som infallit sig.
Detta för att få ett fint och inbjudande utseende på våra hus.

Nästa hus i projektet, är att det ska lysa i Herröstugan och bagarstugan, så där lite lagom i fönstren för att skapa illusionen av fotogenbelysning så det skiner tidsenligt i fönstren. Därför kan fönsterlamporna i skolan komma att bli omplacerade för att få till autentiskt sken i skolan och lärarinna bostaden där.
Projektet med ström och belysningen i skolan är utförd av vaktmästaren och en styrelseledamot i Svegs hembygdsförening. Därför kommer ni se att hus efter hus får inbjudande lyse i fönster under hösten.

Det lyser lite svagt i Herröstugans fönster.
Skenet är väldigt likt fotogenlampor i mörkret.