Informationskväll

Informationskväll. Ikväll körde vi lite information ang vad som händer framöver och vart vi kan tänkas behöva hjälp, alltså vart och när folk kan hoppa in och hjälpa oss vid våra evenemang. Tanken med detta var att lyckas fånga några nya som vill vara med. Vi som var på plats var 3st ur styrelsen, 2 Suppleanter samt en intresserad tillsammans med sitt barn.. Det uppskattas jättemycket att ni kom

Men vi hade hoppats på fler människor, fler som kan tänka sig att hjälpa oss och då pratar vi inte om er som brukar vara med och som vi vet ställer upp när ni kan utan vi pratar om helt nya personer. Men de lyste med sin frånvaro tyvärr.

informationskväll

Det är ganska enkel matematik, ju fler som hjälper till desto mindre arbetsbelastning per person.
Den andra superenkla matematiken är att det tyvärr inte går att fortsätta så här år efter år efter år…. att det hela tiden är samma personer som jobbar…. Det kan ju vara så att vi oxå vill ha semester, blir sjuka eller vill delta i ett evenemang på Gammelgården utan att arbeta.

Dock så är det ju så att vi som sitter i Styrelsen verkligen brinner för Hembygdsföreningen och ändå ställer upp dagar som nätter, minuter som timmar. Men tänk vad väldigt enkelt och bra det skulle vara om fler kan hjälpa till. Ni som känner att ni vill och kan Hjälpa till, hör av er till någon av oss i styrelsen.

Den tredje enkla Matematiken för ikväll är detta… Inget folk som jobbar eller inga medlemmar = Inga Evenemang. Tyvärr så är den bistra sanningen så. Nu är inte detta ett typiskt scenario enbart för Svegs Hembygdsförening utan detta rör hela Föreningslivet i Sverige. Vart är ni? vad gör ni?

Mvh // Peter, Ordförande Svegs Hembygdsförening.

Reds notering:

Därför det räcker inte med att bara gilla och dela på sociala medier eller säga att jag kommer. Man måste faktisk ställa upp lite själv. För DU vill väl ha ett evenemang att gå till?