Nytt om minnesgåva.

Nyheter om minnesgåva. Det är att Svegs hembygdsförening blivit rikstäckande i samarbete med bergs begravningsbyrå.

Nu når vi ut till minnesstunder i hela Sverige med att dom sköter minnesgåvan via sina system. Svegs hembygdsförening har inlett ett samarbete med bergs begravningsbyrå och i och med det blivit rikstäckande via deras system. Här går man in på deras hemsida med att klicka på bilden nedan och följer instruktionerna där.

Emellertid går det fortfarande att kontakta Birgitta (070-3347910) under en övergångsperiod för minnestunder i närområdet.

Minnesgåva vid begravning

Att ge en minnesgåva vid jordfästning är ett fint och vördnadsfullt sätt att hedra den avlidne. Minnesgåvan går till ett fint och etiskt ändamål som kommer hjälpa till att bevara kulturarvet i generationer framöver.

En minnesgåva är vanligtvis förknippad med att man skänker pengar till en välgörenhetsorganisation, fond, stiftelse. Eller insamling i samband med jordfästning eller minnesstund som ett sätt att hedra den avlidne. Ibland vill de anhöriga att begravningsgästerna skänker en minnesgåva som begravningsgåva istället för att skicka eller ta med sig begravningsblommor. Vilket även kan stå med på inbjudan till jordfästningen eller på dödsannonsen.