Härdalshäbret.

Svegs Hembygdsförening

 • Jubileums veckan.

  Då var 750 års Jubileums veckan över och taktpinnen är överlämnad till Björnfesten som fortsätter firandet på Storön. Vi i Svegs Hembygdsförening står som huvudman för denna jubileumsvecka och det är vi såklart mycket stolta över då det i mångt och mycket följer det vi jobbar med och för.

  Vi har jobbat intensivt med våra arrangemang och vi startade i vanlig ordning säsongen med Nationaldagsfirande och tätt därefter Midsommarfirandet.
  Två välbesökta och väldigt lyckade arrangemang med både gamla och unga besökare.

  Under dessa evenemang så tog det mesta slut. Men det vara bara att på kort tid ladda om och vara redo för nästa evenemang. Som var den Kulturhistoriska dagen på Gammelgården.Ett evenemang där Duo Stefan Ström & Gabriella Lindvall gjorde två fantastiska uppträdanden.
  Även på detta evenemang så var det mycket folk i rörelse som besökte de knallar och slöjdare som var på plats och ställde ut.

  Jubileums veckan.

  Vädergudarna var inte riktigt på våran sida och strax efter det första framträdandet av Stefan och Gabriella så öppnade sig himlen och regnet började att ösa ner. Vilket också gjorde att en del av publiken lämnade. Många stannade dock kvar och trotsade regnet som efter en stund avtog. trots vädret så var även detta ett lyckat evenemang.

  Nu blickar vi framåt mot Onsdagarna i juli som brukar vara välbesökta evenemang. Som vanligt så kommer det att vara försäljning av diverse fika, korv, flötgröt och tunnbröd. Tombolan kommer att vara öppen och vi kommer även att köra guidningar runt på vårt vackra område.

  Övrigt som händer.

  Övrigt som händer i föreningen är att några av taken på Gammelgården i Sveg kommer att bytas ut för bevarandet av dessa kulturbyggnader. Först ut är Lillhärdalshäbret och nästa tak på tur är “Gröthäbret”

  Föreningen ansvarar även för Remssågen och denna har i dagarna också fått sig ett nytt tak så att den skall klara sig mot väder och vind ett bra tag framöver. Vi vill rikta ett stort tack till alla er som beöker våra evenemang. Alla ni som kommer och jobbar och till alla er som prisar och lovordar våran fantastiska förening.

  Vi ses onsdagen den 5/7 då har vi öppet 11:00 – 15:00