Minnesgåva

Minnesgåva.
Till minne av……
Ni vet att man kan skänka en gåva till Svegs Hembygdsförening, via en minnesgåva vid jordfästning!
Hedra gärna någon med en gåva för Gammelgårdens bevarande.

Minnesgåva sker via bergs begravningsbyrå.

Klicka på bilden så kommer du rätt.

Minnesgåva vid begravning

Att ge en minnesgåva vid jordfästning är ett fint och vördnadsfullt sätt att hedra den avlidne. Minnesgåvan går till ett fint och etiskt ändamål som kommer hjälpa till att bevara kulturarvet i generationer framöver.

En minnesgåva är vanligtvis förknippad med att man skänker pengar till en välgörenhetsorganisation, fond, stiftelse. Eller insamling i samband med jordfästning eller minnesstund som ett sätt att hedra den avlidne. Ibland vill de anhöriga att begravningsgästerna skänker en minnesgåva som begravningsgåva istället för att skicka eller ta med sig begravningsblommor. Vilket även kan stå med på inbjudan till jordfästningen eller på dödsannonsen.

När man väljer att ge en minnesgåva brukar man också kunna skicka med en kortare text där man har chans att skicka med en minneshälsning eller personlig hälsning som hedrar den bortgångne. Texten kan vara olika lång beroende på hur mycket man vill skriva. Vanligtvis innehållet hälsningen några få rader som beskriver sorgen eller saknaden efter den avlidne.


Minnesgåva